|
|
|
Szukasz pracy za granic±? Znasz jêzyk?
Szukaj bezpo¶rednio na www.eFind.pl
 |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
Anna43
Do³±czy³: 05 Lut 2008 Posty: 18
|
Wys³any: Czw Sty 07, 2010 2:49 pm Temat postu: Zwolnienie z pracy |
|
|
No to przyszedl na mnie czas, w pewnym sensie musze (zostalam psychicznie zmuszona/wykonczona ) zwolnic sie z pracy, powodow jest mnostwo ale najwiecej dostarczyl ostatni miesiac.
Napisalam nawet list rezygnacyjny(jeszcze nie dostarczony), ale bez podania przyczyny,
nie wiem co na to tutejsze biuro pracy bo pewnie tam bede musiala sie udac(juz probuje oczywiscie znalezc nowa prace)
Jak wlasciwie wyglada moja sytuacja i czy moge sobie jakos pomoc, spodziewam sie decydujacej rozmowy z managerem w poniedzialek.
Pozdrawiam noworocznie.
A |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jobland.pl Site Admin
Do³±czy³: 02 Lip 2007 Posty: 588 Sk±d: Warszawa
|
Wys³any: Nie Sty 10, 2010 5:57 am Temat postu: |
|
|
Domy¶lam siê, ¿e pyta siê Pani jak wygl±da Pani sytuacja pod k±tem Jobseeker Allowance. Je¿eli pracownik sam siê zwolni z pracy, JobCentre mo¿e opó¼niæ wyp³atê zasi³ku do 26 tygodni. Dlatego wa¿ne jest, aby wiedzieli, z jakich powodów odesz³a Pani z pracy. Dlatego, je¶li zaistnia³y przyczyny zwolnienia, które mo¿na zakwalifikowaæ jako naruszenie umowy o pracê czy te¿ praw pracowniczych lub innych praw, nale¿a³oby w wypowiedzeniu te przyczyny wymieniæ.
Istnieje cos takiego, jak Constructive Dismissal, czyli zwolnienie siê pracownika z pracy z przyczyn le¿±cych po stronie pracodawcy; je¶li istotnie to nastêpuje, ma to wp³yw na decyzjê Job Centre.
Wiêcej:
http://www.direct.gov.uk/en/Employment/RedundancyAndLeavingYourJob/Dismissal/DG_10026696 _________________ ======
Szukasz informacji na temat pracy za granic±? Nie wszystko znajdziesz w polskim Internecie. Skorzystaj z wyszukiwarki: www.efind.pl
Jobland.pl - praca za granic±. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anna43
Do³±czy³: 05 Lut 2008 Posty: 18
|
Wys³any: Sro Sty 13, 2010 9:11 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje bardzo za odpowiedz.
Chwilowo problem zostal za³agodzony ale wiem, ¿e wroci jak bumerang. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jobland.pl Site Admin
Do³±czy³: 02 Lip 2007 Posty: 588 Sk±d: Warszawa
|
Wys³any: Nie Sty 17, 2010 5:12 am Temat postu: |
|
|
.... _________________ ======
Szukasz informacji na temat pracy za granic±? Nie wszystko znajdziesz w polskim Internecie. Skorzystaj z wyszukiwarki: www.efind.pl
Jobland.pl - praca za granic±. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
|
|
|
|