Wys³any: Wto Lut 23, 2010 2:24 pm Temat postu: self-employed a powrót do polski
witam,
piszê do Pañstwa poniewa¿ mam pewien problem. wróci³am z Anglii do Polski dok³adnie rok temu - w marcu 2009. pracowa³am tam jako self employed a tak¿e przez agencjê. Zakoñczy³am self employed wype³niaj±c odpowiednie dokumenty, zapaci³am nale¿ny podatek. po powrocie otrzyma³am certyfikat e 301.
problem mój polega na tym, ¿e nie rozumiem dlaczego HM Revenue przysy³a mi po roku do Polski nadal dokumenty ¿ebym rozliczy³a siê z podatku skoro zakoñczy³am tam dzia³alno¶æ (takie jak przy self employed). nie wiem czy oni maj± co¶ pomieszane w dokumentach, ¿e juz nie pracujê w UK. czy wysy³aj± te papiery prowizorycznie bo jestem w ich bazie danych.
nie chcê p³aciæ kary za nie dotrzymanie terminu rozliczenia, bo wed³ug mnie jest to bez sensu bo od roku tam nie pracujê.
nie wiem co powinnam zrobiæ w takiej sytuacji, czy powinnam wys³aæ jakie¶ pismo do UK, przypominaj±ce o zakoñczeniu dzia³alno¶ci.
proszê o radê co powinnam zrobiæ w takiej sytuacji.
pozdrawiam, agnieszka
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach